The Best of rest 1

קרדיטים
  • שם הספר: The Best Of rest – ארוחות לכל הזמנים
  • ההוצאה: קנטור מטרסו & יצחק בשיתוף עם אתר המסעדות rest
  • השנה: 2008
  • עמודים: 208
  • כריכה: קשה
  • עורכת ראשית: לאה קנטור מטרסו
  • ניהול והפקה: שרי יצחק
  • כתיבה ועריכה: יעל צמח-גרינשפון
  • צילומים: דרור כץ
  • עיצוב גרפי: דנה גרייצר-גוטליב
  • עיצוב השער: שרון דדון, סטודיו זואי עיצוב וקונספט
  • ייזום: מנכ"ל rest לשעבר, לירון דרור
ביקורות
  • "קנטור-מטרסו טוענת שספר הוא כלי אפקטיבי מאוד להעברת מסרים תדמיתיים ושיווקיים" – rest
  • "הצצה מפתה ומגוונת למטבחים של המסעדות האהובות. כוחו של הספר ועיקרו במידע הרב והחשוב שהוא מספק – סוגי נתחים, שיטות בישול, אחסון, כלי עבודה, תיבול ועוד." – ifeel

ככה זה קרה
היוזמה להפקת ספר השפים של rest נולדה במוחו הקודח של לירון דרור, שהיה אז המנכ"ל הנמרץ של rest. המחשבה על ספר שהתוכנית העסקית שלו מאפשרת לדעת איפה עומדים כלכלית (ובעברית: כמה מרוויחים), עוד לפני שמגיעים לבית הדפוס והתשוקה התמידית שלו לחדש, גרמו לו ללכת על זה בגדול, ואנו אסירות תודה על כך.
לירון פנה אלינו עם הרעיון הבסיסי (X מסעדנים ושפים יתנו A  מתכונים, ישלמו B כסף, ויקבלו C עותקים של הספר המדהים שיימכר גם באמצעות האתר וגם ברשתות הספרים). אנחנו פיתחנו את הקונספט התוכני – ספר של ארוחות לכל זמן ואירוע, בו כל שף מציע שלוש מנות המרכיבות ביחד ארוחה. אנשי המכירות של rest  יצרו את שיתופי הפעולה עם המסעדנים ויצאנו לדרך.

הצוות
זאת הייתה העבודה הראשונה שעשינו עם דרור כץ, והתחלה של מסע לאורך קילומטרים רבים – שרי, דרור ועוזרי הצלם שלו נסעו מדן ועד אילת לצלם את כל השפים ואת כל המנות במסעדות הבית. לעריכת הספר גייסנו את יעל גרינשפון-צמח שמבינה דבר או שניים באוכל ובדקויות של עריכת מתכונים ומכיוון שכולנו בשלנים חובבים והיה צורך לבדוק אם המתכונים מצליחים באותה מידה גם במטבח הביתי –התפריטים היומיומיים של כולנו שודרגו למשך חודשים אחדים, והתעשרו במרכיבים ובטעמים חדשים.

רצינו ליצור ספר שיאפשר

  • היכרות טובה יותר עם השפים המוערכים של מגוון מסעדות איכותיות – לכן הצגנו בפני כל אחד מהשפים שלקחו חלק בספר שאלון אישי עם שאלות הנוגעות להעדפות, תשוקות ומקורות ההשראה שלו.
  • בחירה ממגוון ארוחות המותאמות לאירועים ונושאים הקשורים לנסיבות החיים שלנו: למשל, ארוחת ערב רומנטית, או ארוחה שאפשר לארוז בסל פיקניק, ולחילופין ארוחה לראש השנה, או ארוחה לבוס ואשתו המוזמנים לבראנץ'. 38 ארוחות השף השונות הכלולות בספר מורכבות כולן משלוש מנות המשלימות זו את זו בטעמים, במרקמים ואפילו בצבעים.
  • בישול גורמה במטבח הביתי – הספר 'ארוחות לכל הזמנים' לא נועד למי שרוצה להכין אוכל משאריות. כמה מהארוחות דורשות השקעה, האחרות מצריכות בעיקר היערכות עם המרכיבים המתאימים וערבוב קטן. כולן נוסו שוב ושוב בהצלחה. כולן אומרות אהבה. בכולן יש טוויסט קטן שעושה אותן יותר מסתם ארוחה.

גימיק עם ערך מוסף
הפרק האחרון בספר, "תביאו משהו למסיבה", מקבץ 38 מתכונים מופלאים ומרשימים שאפשר להביא כשמתבקשים להביא משהו.

רשימת המשתתפים
אורן גירון, אייל לביא, איציק הראל, אסף בוזגלו, ארז חקלאי, בני פרי, ברוך פנחסוב, גיא לוי, השף גיא פרץ, דיוויד לוי, הומברטו, טל הרשקוביץ, יוסי שטרית, יוסי תמיר, יורם ניצן, יניב כספי, מאיר אדוני, עידו שפירא, עמית חדש, עמית פרי, פיטר שיקלושי, רונן עזר, רועי חנין, רם לסרי, שי שמואלי, השף שלומי סלמון, רונן נאור, ענת בונן, טל חזן, גיורא אשכנזי, דדי חיון, דודו אליהו, דוחול ספדי, דפנה ברגר, הראל בלו, חיים שסטל, פאדי נג'אר, ננה שרייר, רפי גואטה.

אחרית דבר
"עם האוכל בא התיאבון": מעט לפני סגירת הספר לדפוס הבנו שיש לנו להיט ביד והחלטנו להוסיף לשם הספר "ארוחות לכל הזמנים" את כותרת הגג  The best of rest (שהיתה הברקה של אילן יצחייק) , בהנחה שיש לנו ביד סדרת ספרי אוכל מבית rest, שתתמקד במיטב השפים והמסעדנים בארץ ותביא את המתכונים שלהם אל המטבח הביתי של כל אחד.

מיד עם צאת הספר לאור, התחלנו לעבוד על הספר השני בסדרה: The Best of Rest 2 – עולם של טעמים, שיצא לאור כמה חודשים אחר כך.

מתכון לשבועות מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"

מתכון לפסח מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה ספרים ואלבומים.‏ קישור ישיר לפוסט.

התגובות סגורות.