ג'קו – דגים, קינוחים ומה שביניהם

קרדיטים
  • שם הספר: ג'קו – דגים, קינוחים ומה שביניהם
  • המחבר: רפי שתיים
  • ההוצאה: לאה קנטור מטרסו באמצעות קובי-גל
  • השנה: 2005
  • עמודים: 168
  • כריכה: קשה
  • צילומים: דנה ויינר
  • צילום הכריכה: אלון צ'פלסקי
  • עריכה: תמר קפלנסקי
  • ניהול הפקה: סתיו מטרסו
  • עיצוב גרפי: סטודיו מיכל ודקל
  • ייזום: אפי אללוף
ביקורות
  • "הספר כולל גם מדריך לקנייית דגים, צורות בישול והתאמות יין" – וואלה
  • "כל מה שצריך לדעת כדי להבין בבישול דגים" – 2eat
  • "לצד כל מתכון מופיעה גם הצעה לסוג היין שילווה אותו. רעיון מבורך" – על השולחן

אוכל וסיפורי דגים

"האגדה אומרת שכאשר אוכלים דג  וגומרים לאכול צד אחד, אסור להפוך את הדג על צידו האחר,  מכיוון שהפיכת  הדג חורצת את גורלו של כלי שיט כלשהו על פני כדור הארץ להתהפך ולטבוע.  לכן, הדרך הנכונה לאכול דג היא לסיים לאכול צד אחד של הצד, לשלוף את האידרה המרכזית ולהמשיך לאכול". הסיפורון הקצר הזה, לקוח מתוך הספר הספר "ג'קו – דגים, קינוחים ומה שביניהם" שהוצאתי לאור בשנת 2005 עבור ידידי האהוב אפי (אפרים) אללוף, שלא ראיתי כבר כמה שנים טובות – מאז שהעתיק את מקום מושבו למקסיקו. אפי שהיה אז הבעלים של רשת מסעדות ג'קו, רצה לתפוס כמה ציפורים בבת אחת, כלומר: גם להפתיע את אבא שלו, ג'קו, שהקים לפני יותר משלושים שנה את המסעדה הראשונה (והכי שווה ברשת) לכבוד יום הולדתו ה-70, וגם להוציא לאור ספר שיציג את תולדותיה של המסעדה, מתכוניה והאווירה המיוחדת שלה.

ככה זה התחיל

"כשג'קו אללוף פתח בית מרזח קטן בשוק הטורקי בחיפה, הוא לא העלה בדעתו שהוא מקים את התשתית לרשת מסעדות שלמה", כתב רפי שתיים בהקדמה לספר, "'טגן לנו כמה מליטות, יא ג'קו", ביקשו החברים, וג'קו שהיה פעם בעצמו דייג, העמיד מחבת ענקית עם שמן על האש. הטריות, המזה הכלול במחיר והאווירה האותנטית קנו לא רק את לב עובדי השוק… מדי צהריים השתרך מחוץ לדלת תור של לקוחות, ומשפחת אללוף כולה נרתמה למאמץ".

טעמים של געגוע

הספר נעשה באהבה גדולה עם צוות שכלל מלבד הכותב שהינו שף מיומן, גם את השף והיועץ הקולינארי יובל חרותי שבישל ויצר את המנות. דקל מסטודיו דקל ומיכל שעיצב את הספר ועבד מסביב לשעון כדי שהספר יצא לאור בזמן למרות לוח הזמנים הצפוף. דניה ויינר שעשתה את הסטיילינג וצילמה גם את צילומי האווירה שהתקיימו ברובם בנמל הדייג בקישון, וגם את צילומי המנות שהוציאו מכולנו אנחות התפעלות. עם הצוות נמנתה גם סתיו מטרסו, שהייתה אז חיילת משוחררת וניהלה ביד רמה את ההפקה. הספר המתמקד במתכונים כשרים בלבד (למרות שהרשת שורצת פירות ים), כולל ים של מנות ראשונות וסלטים מהסוג שמקבלים אצל ג'קו לשולחן עוד לפני שמזמינים את האוכל, מתכוני דגים נפלאים וקינוחים נהדרים (כולל עוגת הסולת המהוללת והמפורסמת של המקום שלוקח בבית להכין כמה דקות על השעון, ראו מתכון בהמשך), וגם הרבה מאוד טיפים שווים ו"סיפורי דגים". ג'קו – דגים, קינוחים ומה שביניהם יצא לאור בדיוק לפי התוכנית  – קצת לפני ראש השנה וממש בשבוע שבו מלאו לג'קו 70 – וכוסות האוזו נשפכו כמים בהשקה רבת המשתתפים. המהדורה הראשונה (5,000 עותקים) אזלה מזמן, ואפי, הוא כאמור לא כאן, אבל המתכונים עדיין מככבים ב"רפרטואר" הביתי שלנו.

מתכון לעוגת סולת טורקית

אודות ליאה קנטור מטרסו

עיתונאית, מרצה לתקשורת ויזמית תוכן. כעורכת הראשית וסמנכ"לית התוכן של קבוצת SBC הקימה וניהלה 17 ירחונים, בהם: דרך האוכל, נישה, להיות משפחה, דרך האושר, גלילאו, סטטוס ורבים אחרים. במקביל, ניהלה את קשרי הקבוצה עם מו"לים בינלאומיים כגון Hearst International, או Rodale, עמדה בראש המהדורות הישראליות של ירחוני היוקרה Cosmopolitan, Mountain Bike Action ,Estetica ועוד, הובילה יוזמות רבות של הקבוצה בכל תחומי התוכן, והקימה את שני אתרי התוכן של הקבוצה – תחילה אתר בתחום ההורות שהושק כשהאינטרנט הישראלי היה עדיין ממש בתחילת דרכו, ומעט לפני שעזבה – את ifeel.co.il - והובילה יוזמות רבות של הקבוצה בתחום התוכן.
הפוסט הזה פורסם בקטגוריה ספרים ואלבומים.‏ קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים