The Best of rest 2

קרדיטים
  • שם הספר: The Best of Rest – עולם של טעמים
  • ההוצאה: קנטור מטרסו & יצחק בשיתוף עם אתר המסעדות rest
  • השנה: 2009
  • עמודים: 208
  • כריכה: קשה
  • עורכת ראשית: לאה קנטור מטרסו
  • ניהול והפקה: שרי יצחק
  • כתיבה: נאוה ליבמן וורד ברלל
  • עריכה: אורי נסים
  • צילומים: דרור כץ
  • עיצוב גרפי: ויקי מורדוכוביץ'
  • עיצוב השער: שרון דדון, סטודיו זואי עיצוב וקונספט
  • ייזום: מנכ"ל rest לשעבר, לירון דרור
  • עוד משהו: כשהספר יצא לאור מנכ"ל rest  היה איתן זינגר, והוא גם כתב את ההקדמה לספר

עולם של טעמים הוא הספר השני בסדרת The best of rest שנתנה במה לשפים ולמסעדנים ישראליים ולמתכונים שלהם.

"עולם של טעמים הוא הרפתקה קולינרית", כתב איתן זינגר מנכ"ל רסט בהקדמה לספר, "מסע בתוואי של טעמים ומרקמים, טיול מלהיב בין מסורות בישול שנוצרו באיזורים שונים בעולם. מסע המסחרר את כל החושים, מעורר געגועים למאכלים מסורתיים נפלאים שאכלנו בהנאה בטיולינו בעולם ועושה חשק להיכנס למטבח ולהתנסות בהכנת המתכונים".

עולם של טעמים מציע מתכונים יצירתיים ואותנטיים שנרקחו על ידי שפים ומסעדנים מוערכים בישראל והותאמו למטבח הביתי – כדי שגם בשלנים חובבים יוכלו להוציאם אל הפועל בהצלחה. כמה מהמתכונים דורשים מעט השקעה. באחרים ההכנה מסתכמת בערבוב קטן, אבל בכולם הושקעה הרבה מחשבה ובכל אחד מהם יש גם טוויסט קטן שעושה את ההבדל הגדול.

אוכל לנשמה

בהתאם למסורת שייסדנו בספר הראשון בסדרה – גם כאן התבקש כל שף למלא שאלון אישי המאפשר לדעת יותר על האיש שמאחורי המנות. כך למשל מספר השף דניאל זך (זיסנבך) ממסעדת כרמלה בנחלה על השורשים הקולינריים שלו במושב, על הרקע המקצועי שלו הכולל השתלמויות במקומות שונים בעולם, על הארוחה הבלתי נשכחת שאכל בחבל אלזס בצרפת תחת שמיים זרועי כוכבים, על הלקוח האידיאלי שלו (שמח, שיכור ושבע – כזה שבאמת בא בשביל ליהנות) ועוד ועוד.

36 שפים. 100 מתכונים נבחרים מסביב לעולם וחיבורים קולינריים מפתיעים בין צפון לדרום. מזרח ומערב.

המסעדות המשתתפות

כרמלה בנחלה, נאפיס, דרבי בר דגים, ביסטרו 56, פאשה, לוצ'נה, פסטורי, קמפניה, קורדליה, מונייה, פורלין, קולינס, ל'אנטריקוט, ארנולד'ס, קיטון, רובינשטיין, מא ביסטרו, טפאו, מקסיקנה, Mia, בלאקסטיר, Vintage, מארי, ד"ר שקשוקה, קפה Faces, סאג', קפה רוז'ט, רשת טנדורי, Sui, Sayuri's Katana, Meat & Wine, מילשטיין, מתחם האירועים סטוקו

מתכון לפפנאש מתוך הספר "עולם של טעמים"

מתכון למרק עוף עם קרפלעך מתוך "עולם של טעמים"

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה המוצרים שלנו, כללי, ספרים ואלבומים,‏ עם התגים , , , , .‏ קישור ישיר לפוסט.

התגובות סגורות.