רביבה וסיליה, המתוקים

קרדיטים
  • עטיפת הספר
  • שם הספר: רביבה וסיליה – המתוקים
  • המחבר: רביבה אפל ושי מונטג
  • ההוצאה: קנטור מטרסו & יצחק בשיתוף עם אתר המסעדות rest
  • השנה: 2008
  • עמודים: 216
  • עורכת ראשית: לאה קנטור-מטרסו
  • ניהול והפקה: שרי יצחק
  • עריכה: אורי ניסים
  • עיצוב גרפי: סטודיו מיכל ודקל
  • צילומים: דרור כץ, דנה זונשיין
  • דפוס: עמנואל
  • כריכה: כריכיית כתר
  • ייזום: מנכ"ל rest לשעבר, לירון דרור
ביקורות
  • "[רביבה היא] נכס קולינרי בארצנו הקטנה" –  ynet
  • "אולי הספר הטוב ביותר בעברית [להתחיל ללמוד בעזרתו] קונדיטוריה" – הארץ
  • "מזמן לא פגשנו ספר בישול מוקפד ואסתטי כל כך" – מרמלדה
  • "ספר לאפייה ולהכנת "מתוקים" מקצועי ומצוין" – מועדון הביקורות של סטימצקי

הספר כיכב במשך כמה שבועות בחמישיית רבי המכר של הארץ וזכה לחשיפה עצומה בתקשורת ולביקורות משבחות במיוחד, אבל השיא היה הכרזה על הספר כאחד משלושת הזוכים בקטגוריית ספרי הקינוחים הטובים ביותר בעולם בתחרות Gourmand Awards שהתקיימה בפריס ביולי 2009. בתחרות התמודדו על המקומות הראשונים מיטב הספרים מ- 28 מדינות בעולם, עובדה שרק העצימה את הכבוד והשמחה.

הספר יצא לאור באוגוסט 2009 לציון 20 שנה לקיומו של בית הקפה השכונתי ברמת השרון שהפך ל'מוסד', והוא הודפס מלכתחילה בשתי גרסאות: גרסה אחת במהדורה מוגבלת של "פסגת הפיין" עם כריכת בד פשתן ששם הספר מופיע עליה בהטבעה, עם חבק דמוי נייר אפייה ועליו צילום המקרונים המופלא של דרור כץ, וגרסה נוספת עם כריכה קשה איכותית בירוק פיסטוק וג'קט דמוי נייר אפייה ועליו צילום המקרונים. לכבוד המהדורה הנוספת שהודפסה לקראת ראש השנה תשע"א לבש הג'קט גוון שמנת.

המקום וגם הספר נקראים רביבה וסיליה – כשמן של שתי האופות שהקימו אותו, אבל סיליה פרשה ממנו כעבור זמן קצר. רביבה שפיתחה את המקום והפכה אותו ברבות השנים ל'מוסד', החליטה להשאיר את השם שכבר 'תפס', כי עם הצלחה לא מתווכחים. לצד רביבה מנהל בחריצות ובחיוך את המקום בנה, עמוס אפל. מאז שהספר יצא לאור נפתחו שני סניפים נוספים של 'רביבה וסיליה', וגם בהם ניכרת האיכפתיות וההשקעה בכל ביס.

הספר של רביבה היה אחד הפרויקטים הראשונים שלנו כעצמאיות. לירון דרור שהיה אז מנכ"ל rest הציע לנו לעשות אותו, אחרי שיצרנו עבור rest שני ספרי שפים בסדרת The Best Of rest  שזכו לשבחים רבים.

 

על המחברת

רביבה היא רודפת שלמות ודיוק בהווייתה והספר שלה נועד כהגדרתה לאנשים שאינם פוחדים משימוש במשקל ובמדחום אפייה. שווה להתגבר על הפחד, כי מי שאכן מכין את המתכונים לפי ההוראות שבספר, מקבל תוצאות מושלמות גם במטבח הביתי.

לאחרונה כשראינו את רביבה מתארחת ב'מאסטר שף' ומעניקה למתמודדים השראה בהכנת הקרוקומבוש שלה (המתכון הזה דווקא לא מופיע בספר!), קיבלנו תזכורת גם ליכולות המדהימות שלה וגם לחשיבות ההקפדה על הפרטים, שבאה לידי ביטוי גם בעבודה על הספר.

מתכון לעוגת גבינה מתוך הספר

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה ספרים ואלבומים,‏ עם התגים , , , , , , , , .‏ קישור ישיר לפוסט.

תגובה אחת על רביבה וסיליה, המתוקים

  1. מאת מרסדס אבוחצירה‏:

    כל מתכון של רביבה קולע!! תוצאות מעוררות גאווה יש לייחס זאת לרמת הדיוק שלה תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים