מתכון לפסח מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"

מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"

אורז לימון ירוק ושלל קטניות / השף עמית חדש ממסעדת לולקה

החומרים (ל-4 סועדים):

לאורז

  • מעט שמן זית
  • 1 ק"ג אורז בסמטי
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 6 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לערובת ירוקה

  • מעט שמן זית
  • 5 בצלים ירוקים, פרוסים לעיגולים קטנים ודקים
  • 6 גבעולי סלרי , נקיים ללא עלים, פרוסים דק (חצאי עיגולים)
  • 1 כוס אפונה ירוקה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 צרור נענע קצוצה, ללא גבעולים
  • 200 גר' קטניות מעורבות קלויות (אפונה, תירס)

ההכנה:

  • בסיר רחב ולא עמוק, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז הבסמטי ומטגנים עד להשחמה קלה.
  • מוסיפים את מיץ הלימון והמים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מביאים לרתיחה.
  • מערבבים קלות, מכסים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 25 דקות בדיוק. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כחצי שעה.

תערובת ירוקה

  • מחממים בסיר רחב ונמוך את שמן הזית ומאדים את הבצלים הירוקים, הסלרי והאפונה, עד שהם מבריקים. מתבלים במלח ובפלפל.

ההגשה:

  • לפני הסעודה, פותחים את הסיר ובעזרת מזלג מאווררים את האורז, מערבבים לתוכו את התערובת הירוקה, הפטרוזיליה והנענע.
  • עורמים על כלי הגשה גדול ומרכזי ומפזרים בנדיבות מעל את הקטניות הקלויות.

* כשר לאוכלי קטניות.

התגובות סגורות.