מתוך הספר "ארוחות לכל הזמנים"
אורז לימון ירוק ושלל קטניות / השף עמית חדש ממסעדת לולקה
החומרים (ל-4 סועדים):
לאורז
- מעט שמן זית
- 1 ק"ג אורז בסמטי
- מיץ מ-2 לימונים
- 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
- 6 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לערובת ירוקה
- מעט שמן זית
- 5 בצלים ירוקים, פרוסים לעיגולים קטנים ודקים
- 6 גבעולי סלרי , נקיים ללא עלים, פרוסים דק (חצאי עיגולים)
- 1 כוס אפונה ירוקה
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 צרור נענע קצוצה, ללא גבעולים
- 200 גר' קטניות מעורבות קלויות (אפונה, תירס)
ההכנה:
- בסיר רחב ולא עמוק, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את האורז הבסמטי ומטגנים עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את מיץ הלימון והמים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מביאים לרתיחה.
- מערבבים קלות, מכסים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 25 דקות בדיוק. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כחצי שעה.
תערובת ירוקה
- מחממים בסיר רחב ונמוך את שמן הזית ומאדים את הבצלים הירוקים, הסלרי והאפונה, עד שהם מבריקים. מתבלים במלח ובפלפל.
ההגשה:
- לפני הסעודה, פותחים את הסיר ובעזרת מזלג מאווררים את האורז, מערבבים לתוכו את התערובת הירוקה, הפטרוזיליה והנענע.
- עורמים על כלי הגשה גדול ומרכזי ומפזרים בנדיבות מעל את הקטניות הקלויות.
* כשר לאוכלי קטניות.