דודו אוטמזגין – אמנות הפטיסרי

פרטים וקרדיטים
  • עטיפת הספר
  • שם הספר: דודו אוטמזגין – אמנות הפטיסרי
  • המחבר: דודו אוטמזגין
  • ההוצאה: כל טקסט
  • השנה: 2010
  • עמודים: 208
  • עורכת ראשית: לאה קנטור-מטרסו
  • ניהול והפקה: שרי יצחק
  • עריכה: עדנה אברמסון
  • עיצוב גרפי: שרון דדון
  • צילומים: דרור כץ
  • דפוס: גסטליט
ביקורות
  • "מזמן לא נתקלתי בספר כזה שנראה גם מבטיח וגם מקיים" – ynet
  • "הספר יהיה מתנה נהדרת לאוהבי התחום" – ifeel
  • "ספר למי שחולם כבר שנים על עוגיות השושנים של סבתא שלו" – סטימצקי
  • "פטיסרי למתחילים – 4 מתכונים של עוגיות פשוטות ומעולות" – Mako

הרושם הראשון שקיבלנו כשנכנסנו לקונדיטוריה של דודו אוטמזגין, היה תחושת שפע בלתי נתפס של מיני מאפים וקינוחים, עוגות ועוגיות, יצירות וויטרינה מפוארות ופרלינים מפתים, לצד ים של מאפים מלוחים. כבר אז היה ברור שהשאלה המרכזית הולכת להיות 'איזה מתכון לא נכניס לספר' ולא 'מה עוד אפשר להוסיף'.

הספר "אמנות הפטיסרי" הוא ספרו הראשון של השף-קונדיטור דודו אוטמזגין, שלמד והשתלם במקדשי האפייה הנחשבים ביותר באירופה, ובזכות כישרונו הפך לשם דבר, למרות ש"בסיס האם" שלו ממוקם בקריות – כלומר, מחוץ למעגל הסיקור המיידי של התקשורת.

הספר הגדול והמרשים משדר את היוקרה והתשוקה הטוטאלית לאסתטיקה האופייניות כל כך לדודו, והוא כולל עשרות מתכונים נבחרים של פינוקים מתוקים שהכנתם כרוכה בדרגות קושי שונות: עוגיות נהדרות, עוגות בחושות, שמרים ומאפי בוקר (דודו הוכתר בעבר כאלוף השמרים הישראלי), קינוחי ויטרינה מרהיבים ופרלינים מעודנים.

דודו עושה WOW / לאה קנטור מטרסו

מתכון לבראוניז מתוך הספר

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה ספרים ואלבומים.‏ קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים