מתוך הספר "טעימות מעכו – אתרים, אנשים, מתכונים"
(ל-4 מנות):
- כ-350 גרם סלמון טרי, פרוס לרצועות בעובי של כ- ½ ס"מ
- סויה איכותית
לסורבה ווסאבי (1 ליטר) :
לסירופ הסוכר :
- 250 גרם סוכר
- 250 מ"ל מים
- 50 גרם גלוקוזה
- לסורבה : 300 מ"ל מים
- 3 כפות גדושות אבקת ווסאבי
- 55 מ"ל חומץ אורז
הכנת הסורבה :
- מכינים סירופ סוכר: מערבבים בסיר סוכר, מים וגלוקוזה ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מסירים מהאש ומצננים היטב.
- מערבבים במערבל ידני את סירופ הסוכר עם מים, אבקת ווסאבי וחומץ אורז.
- מכניסים למכונת גלידה ומפעילים לפי ההוראות עד לקבלת סורבה.
- להגשה : מסדרים את פרוסות הסלמון על צלחת שטוחה. בוזקים סויה, מניחים כדור סורבה ווסאבי במרכז המנה ומגישים מייד.