סשימי סלמון עם סורבה ווסאבי

מתוך הספר "טעימות מעכו – אתרים, אנשים, מתכונים"

sashimiהחומרים

(ל-4 מנות):

  • כ-350 גרם סלמון טרי, פרוס לרצועות בעובי של כ- ½ ס"מ
  • סויה איכותית

לסורבה ווסאבי (1 ליטר) :

לסירופ הסוכר :

  • 250 גרם סוכר
  • 250 מ"ל מים
  • 50 גרם גלוקוזה
  • לסורבה : 300 מ"ל מים
  • 3 כפות גדושות אבקת ווסאבי
  • 55 מ"ל חומץ אורז

הכנת הסורבה :

  • מכינים סירופ סוכר: מערבבים בסיר סוכר, מים וגלוקוזה ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מסירים מהאש ומצננים היטב.
  • מערבבים במערבל ידני את סירופ הסוכר עם מים, אבקת ווסאבי וחומץ אורז.
  • מכניסים למכונת גלידה ומפעילים לפי ההוראות עד לקבלת סורבה.
  • להגשה : מסדרים את פרוסות הסלמון על צלחת שטוחה. בוזקים סויה, מניחים כדור סורבה ווסאבי במרכז המנה ומגישים מייד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים