גפילטע פיש מסלמון / של ג'ודי אייזנר מפילדלפיה


מתוך הספר "מתכון לשותפות"

המתכון המקורי הופיע בירחון Bon Appe´tit בשנת 1998. משפחתי וחבריי נהנים מהגרסה הביתית שלי המתעדכנת בכל חג פסח מאז.

 המרכיבים

(ל-30 כופתאות):

  • 4.5 ק”ג דג סלמון
  • 4 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
  • 3 ביצים גדולות, טרופות
  • 1/3 כוס קמח מצה
  • ½2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל לבן טחון
  • 8 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/3 צרור שמיר
  • 1 כף סוכר

 אופן ההכנה:

מכינים את הדג: (כדאי לבקש ממוכר הדגים)

  • מסירים את הראש ומנקים מעצמות ומעור. שומרים אותם בצד. חותכים את הדג לרצועות בעובי 2.5 -4 ס”מ.
  • קוצצים את הדג במעבד מזון, כמות קטנה בכל פעם, תוך שימוש בפּוּלסים. מעבירים לקערה גדולה.
  • קוצצים במעבד מזון שני בצלים, מסננים מנוזלים ומוסיפים לדג.
  • מוסיפים את הביצים וקמח מצה בכמות שתספיק כדי ליצור תערובת יציבה. מוסיפים 1½ כפיות מלח ו-½ כפית פלפל לבן.
  • מרטיבים את הידיים במים קרים ויוצרים מהתערובת כופתאות עגלגלות בגודל 4-6.5 ס”מ.
  • מסדרים את הכופתאות על מגשים שרופדו בניילון נצמד, מכסים ושומרים בקירור.

מכינים את הציר:

  • מניחים את ראש הסלמון, העור והעצמות בסיר גדול. מוסיפים 5-6 ליטר מים קרים. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר.
  • מוסיפים את הגזר, הסלרי, הבצלים הנותרים, מיץ הלימון, השמיר, הסוכר, המלח והפלפל הלבן.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 30 -40 דקות.
  • בעזרת כף מחוררת מסננים את הציר. שומרים את הגזרים ואת היתר זורקים.
  • מחזירים את הציר לרתיחה קלה על אש בינונית. מניחים בעדינות חצי מכופתאות הדגים בציר. מכסים ומבשלים כ-30 דקות – עד שהכופתאות צפות בנוזל, והן רכות ומבושלות.
  • מוציאים את הכופתאות בעזרת כף מחוררת ומסדרים אותן בשכבה אחת בתבנית.
  • מבשלים באותו האופן את הכופתאות שנותרו ומעבירים לתבנית אחרת.
  • מסננים את הציר מעל הכופתאות ומקשטים בגזר המבושל, מלפפונים וצנוניות. מגישים עם חזרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים