הדלעת המתקתקה מלאת הארומה משתלבת נפלא בארוחות כתוספת לכל מנה עיקרית או כמנה טעימה בפני עצמה, שכיף לטבול ברוטב שלה את הלחם.
(ל- 10 מנות):
- 3 ק”ג דלעת
- 3 בצלים
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כף סוכר
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כפית קינמון
- 5 כפות שמן
- ½ כוס צימוקים
אופן ההכנה:
- חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות ופורסים בצל אחד לרצועות.
- שמים את הדלעת והבצל בסיר. מתבלים בפפריקה, הכורכום, הסוכר ואבקת המרק, ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומרתיחים. אחרי רתיחה מנמיכים ומבשלים על אש בינונית 20-30 דקות, עד שהדלעת מתרככת והרוטב מסמיך.
- מסירים מהאש ומפזרים קינמון מעל.
- פורסים לרצועות את שני הבצלים שנותרו.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים והצימוקים, עד שהבצלים מזהיבים. מסירים מהאש ומפזרים על הדלעת. מגישים בטמפרטורת החדר.