דלעת עם צימוקים וקינמון / של סוזן מיארה מנתיבות

הדלעת המתקתקה מלאת הארומה משתלבת נפלא בארוחות כתוספת לכל מנה עיקרית או כמנה טעימה בפני עצמה, שכיף לטבול ברוטב שלה את הלחם.

המרכיבים

(ל- 10 מנות):

  • 3 ק”ג דלעת
  • 3 בצלים
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית קינמון
  • 5 כפות שמן
  • ½ כוס צימוקים

אופן ההכנה:

  • חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות ופורסים בצל אחד לרצועות.
  • שמים את הדלעת והבצל בסיר. מתבלים בפפריקה, הכורכום, הסוכר ואבקת המרק, ומערבבים.
  • מוסיפים את המים ומרתיחים. אחרי רתיחה מנמיכים ומבשלים על אש בינונית 20-30 דקות, עד שהדלעת מתרככת והרוטב מסמיך.
  • מסירים מהאש ומפזרים קינמון מעל.
  • פורסים לרצועות את שני הבצלים שנותרו.
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים והצימוקים, עד שהבצלים מזהיבים. מסירים מהאש ומפזרים על הדלעת. מגישים בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים