מתוך הספר "אורן בקר – ככה אופים את זה"
אם רוצים להקנות ללחמונים הנהדרים האלו מראה ביתי וכפרי, אפשר לזרות על חלקם העליון מעט קמח לפני האפייה… >
ל-6 לחמונים
- קובייה (25 גרם) שמרים טריים
- 1¼ כוסות (300 מ"ל) מים
- 1 כף (13 גרם) סוכר
- ½3 כוסות (500 גרם) קמח לבן בהיר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 100 גרם זיתי קלמטה, קצוצים גס
אופן ההכנה
- בקערת מערבל מערבבים שמרים טריים עם חצי מכמות המים ועם הסוכר.
- מנפים קמח, מוסיפים למערבל ולשים בעזרת וו לישה במהירות בינונית.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן זית, מלח ושארית המים, עד שנוצר בצק אחיד.
- לאחר 10 דקות לישה מוסיפים את הזיתים ולשים 2 דקות נוספות.
- נותנים לבצק לנוח בקערה מכוסה במשך שעתיים בסביבה חמימה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לוחצים ולשים את הבצק על מנת להוציא ממנו את האוויר.
- על משטח עבודה מקומח קלות מחלקים את הבצק ל– 6 חלקים שווים.
- מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
- מניחים לתפיחה במשך 30 דקות בסביבה חמימה.
- אופים 25 דקות בתנור שחומם ל– 180 מעלות, עד שהלחמים מקבלים צבע זהוב.
טיפים
- אפשר לאפות את הלחמונים על אבן שמוט בתנור ביתי. אם נעזרים באבן, יש לחמם את התנור ל– 200 מעלות ולהקפיד על כך שהאבן תהיה חמה מאוד.