מתכון ללחמוני זיתים

מתוך הספר "אורן בקר – ככה אופים את זה"

אם רוצים להקנות ללחמונים הנהדרים האלו מראה ביתי וכפרי, אפשר לזרות על חלקם העליון מעט קמח לפני האפייה… >

החומרים

ל-6 לחמונים

  • קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 1¼ כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1 כף (13 גרם) סוכר
  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח לבן בהיר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם זיתי קלמטה, קצוצים גס

אופן ההכנה

  • בקערת מערבל מערבבים שמרים טריים עם חצי מכמות המים ועם הסוכר.
  • מנפים קמח, מוסיפים למערבל ולשים בעזרת וו לישה במהירות בינונית.
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן זית, מלח ושארית המים, עד שנוצר בצק אחיד.
  • לאחר 10 דקות לישה מוסיפים את הזיתים ולשים 2 דקות נוספות.
  • נותנים לבצק לנוח בקערה מכוסה במשך שעתיים בסביבה חמימה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • לוחצים ולשים את הבצק על מנת להוציא ממנו את האוויר.
  • על משטח עבודה מקומח קלות מחלקים את הבצק ל– 6 חלקים שווים.
  • מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
  • מניחים לתפיחה במשך 30 דקות בסביבה חמימה.
  • אופים 25 דקות בתנור שחומם ל– 180 מעלות, עד שהלחמים מקבלים צבע זהוב.

טיפים

  • אפשר לאפות את הלחמונים על אבן שמוט בתנור ביתי. אם נעזרים באבן, יש לחמם את התנור ל– 200 מעלות ולהקפיד על כך שהאבן תהיה חמה מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים