מתכון לעוגת דבש

מתוך הספר "אורן בקר – ככה אופים את זה"

עוגת הדבש של ראש השנה תמיד מזכירה לי את סבא שמואל האהוב, שהיה מגיע בחולצה לבנה מגוהצת וכיפה לראשו לאסוף אותי אל בית הכנסת הגדול בפתח תקווה. הארוחה המשפחתית אחרי התפילה הסתיימה תמיד בעוגת הדבש המשובחת של סבתא חיה… >

החומרים

ל-2 תבניות אינגליש קייק
25X9 ס"מ

  • ½ כוס (170 גרם) דבש
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 110 מ"ל ריבת שזיפים (פובידל) או ריבה אדומה
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כוסות + 1 כף (300 גרם) קמח
  • 1 כף שטוחה סודה לשתייה
  • 1 כף שטוחה אבקת אפייה
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • ½ כפית ציפורן
  • לסירופ סוכר:
  • ½ כוס מים
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • במערבל עם וו גיטרה מערבבים דבש, ביצים, מים, ריבה, שמן וסוכר במהירות נמוכה.
  • מנפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים קינמון וציפורן וממשיכים לערבל עד לתערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומקומחות. אופים כ– 30 דקות בתנור שחומם ל– 150 מעלות, עד שחלקה העליון של העוגה הופך לקרום יציב.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים יחד מים וסוכר.
  • מסירים מהאש ומברישים את העוגה. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה.

גיוונים

  • מומלץ להכין את העוגה 24 שעות לפני הגשתה, על מנת שתספוג את כל הטעמים.
  • את עוגת הדבש הזאת אני אוהב להכין עם טריק: תבנית אחת רגילה, ותבנית אחת עם חלבה.
    איך עושים? את הבצק המוכן מחלקים לשני חלקים לא שווים: 650 גרם לעוגה הרגילה ו– 500 גרם לעוגה המועשרת. לתערובת השנייה מוסיפים 150 גרם מחית חלבה או חלבה מפוררת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים