מאפינס כרובית, מתוך הספר "פשוט לבשל בריא"

מאפינס כרובית / התזונאית ליה שומרון-פינדר

הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, היא דלה בקלוריות ומייחסים לה תכונות
בריאותיות רבות, בין היתר חיזוק המערכת החיסונית ותכונות אנטי סרטניות. היא כל
כך טעימה ונימוחה, שתמיד אני מתמוגגת מפשטידות או מאפים שמכילים כרובית.
את המתכון הזה למאפינס כרובית אפשר להכין גם בתבנית גדולה, כפשטידה.

(10 מאפינס בינוניים)

mafinsהחומרים:

  • כרובית קטנה (כ־ 500 גרם), מחולקת לפרחים
  • 1 כרשה (החלק הלבן)
  • 3 ביצים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים או כבשים
  • 100 גרם גבינת פטה עזים (עדיף 5%)
  • 1/21/3 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מעט שמן זית לשימון
  1. מאדים את הכרובית: בסיר אידוי מאדים את הכרובית עד לריכוך. מצננים וקוצצים לפרחים קטנים מאוד.
  2. פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים.
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הבצל, הכרובית והכרשה.
  4. מוסיפים את היוגורט ומפוררים פנימה את גבינת הפטה. מוסיפים 1/כוס קמח, את אבקת האפייה ואת התבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח.
  5. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  6. משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת.
  7. אופים במשך כ־25 דקות עד שהחלק העליון מזהיב והמאפינס מתייצבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים