קוסקוס מרוקאי

מתכון של שרה אנג'ל מתוך הספר: "מתכון לשותפות"

קוסקוס מסמל שפע והוא מככב על שולחננו בכל ערב שבת, חג או אירוע. אני מכינה את הקוסקוס בסיר אידוי כפול מיוחד שנקרא קוסקוסייר. לפעמים אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה חלק לשימוש באמצע השבוע.

חומריםקוסקוס

(ל-8 מנות):
לקוסקוס:

  • 1 ק"ג סולת
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 כף שטוחה מלח
  • ¾ כוס שמן

לירקות:

  • 4 גזרים
  • 2 קישואים
  • 2 תפוח אדמה
  • 1 בצל
  • 1 לפת (בעונה)
  • 1 ראש סלרי קטן
  • ½1כוסות גרגירי חומוס מושרים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • ½ כוס שמן

ההכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים בעזרת הידיים כ–⅓ מהסולת ו– 2/3 כוס מים. מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס קמח וממשיכים לעבד עם היד. מעבירים את הסולת דרך נפה מיוחדת לקוסקוס לקערה הנמצאת מתחתיה. חוזרים על הפעולות כשלוש פעמים, עד שנגמרת הסולת.
  • ממלאים את סיר הקוסקוס במים עד לשליש הגובה ומביאים לרתיחה,מעבירים את הסולת למסננת סיר האידוי הכפול המונחת מעל הסיר עם המים ומבשלים 30 דקות.
  • חותכים את הירקות לחתיכות גדולות.
  • מורידים את המסננת עם הקוסקוס מסיר האידוי, שוטפים את הקוסקוס במים קרים ומשרים את המסננת ובתוכה הקוסקוס בקערה עם מים קרים למשך 20 דקות.
  • בינתיים מכניסים לסיר המים הרותחים את הירקות החתוכים וגרגירי החומוס. מוסיפים מים בכמות הרצויה ואת השמן, אבקת המרק, המלח, הכורכום והפלפל. מערבבים ומבשלים כ– 20 דקות.
  • מעבירים את הקוסקוס מהמסננת לקערה ריקה ומפוררים בידיים את הגושים שנוצרו. מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים.
  • מחזירים את הקוסקוס למסננת סיר האידוי, ומבשלים מעל סיר המרק 30 דקות נוספות.
  • מגישים את הקוסקוס ויוצקים מעליו את הירקות והרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים