כנאפה, מתוך הספר "טעימות מעכו"

כנאפה / מסעדת בית מאהא

(תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ המתאימה לשימוש בכיריים)

knaffeהחומרים:

  • 40 גרם סמנה
  • 250 גרם "שערות" בצק מיוחדות לכנאפה (ניתן למצוא בחנויות לממתקים מזרחיים)
  • 140 גרם גבינה לבנה קשה (מסוג "חמד")

לקישוט

  • פיסטוק חלבי קצוץ, לפי הטעם
  • לסירופ סוכר
  • 100 גרם סוכר
  • 150 מ"ל מים
  • פלח לימון
  • מעט תמצית מי ורדים
  1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים יחד את הסוכר והמים.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים פלח לימון וכמה טיפות מי ורדים. מצננים עד שהסירופ עדיין חם אבל לא רותח. מוציאים את הלימון לפני השימוש.
  3. מכינים את הכנאפה: משמנים את התבנית בסמנה.
  4. מפזרים את שערות הבצק בשכבה אחידה בתחתית התבנית ולוחצים עליהן עד שמתקבל מצע אחיד.
  5. מפוררים את הגבינה מעל ומהדקים.
  6. מניחים את התבנית על אש הכיריים ומסובבים אותה בכיוון השעון כל כמה שניות. מרימים את קצה הכנאפה ובודקים את מידת העשייה של השערות. כשהכנאפה מתחילה להיות להזהיב הופכים אותה לצלחת ההגשה, כשהשערות כלפי מעלה.
  7. יוצקים על הכנאפה את סירופ הסוכר לפי מידת המתיקות הרצויה.
  8. מפזרים פירורי פיסטוק חלבי לקישוט ומגישים מיד, כשהכנאפה עוד חמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים