מתוך הספר: "ירוחם במדבר דברים"
החומרים
לכ-40 עוגיות:
- 200 גרם מרגרינה לאפייה, או חמאה
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ½ 3 כוסות קמח ) 500 גרם(
- 1/4 כוס סוכר
- 1 שקיק אבקת אפייה
- 1 שקיק סוכר וניל
למילוי:
- כ 500- גרם ממרח תמרים )להשיג בקופסה על מדפי
- הממרחים ברשתות השיווק(
- 100 גרם אגוזים או בוטנים טחונים גס
לקישוט:
- אבקת סוכר
הכנה:
- בקערה קטנה ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החומרים היבשים : הקמח, הסוכר, אבקת האפייה וסוכר הווניל. מוסיפים את התערובת הנוזלית לחומרים היבשים ולשים הכל יחד לבצק. מניחים לתפוח כ-10 דקות.
- קורצים מהבצק 3 כדורים. מרדדים כל כדור למשטח בצק בעובי של 1 ס“מ.
- מורחים שכבה של ממרח תמרים על הבצק, מפזרים מעל אגוזים טחונים. מגלגלים לרולדה. מסירים את הקצוות, פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס“מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הרולדה במרחקים שווים שיאפשרו תפיחה . אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180-200-מעלות .
- מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה אטומה .