עוגיות תמרים / אסתר דמרי

מתוך הספר: "ירוחם במדבר דברים" date_cookies2

החומרים

לכ-40 עוגיות:

  • 200 גרם מרגרינה לאפייה, או חמאה
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ 3 כוסות קמח ) 500 גרם(
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 1 שקיק סוכר וניל

 למילוי:

  • כ 500- גרם ממרח תמרים )להשיג בקופסה על מדפי
  • הממרחים ברשתות השיווק(
  • 100 גרם אגוזים או בוטנים טחונים גס

לקישוט:

  • אבקת סוכר

 הכנה:

  • בקערה קטנה ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את החומרים היבשים : הקמח, הסוכר, אבקת האפייה וסוכר הווניל. מוסיפים את התערובת הנוזלית לחומרים היבשים ולשים הכל יחד לבצק. מניחים לתפוח כ-10 דקות.
  • קורצים מהבצק 3 כדורים. מרדדים כל כדור למשטח בצק בעובי של 1 ס“מ.
  • מורחים שכבה של ממרח תמרים על הבצק, מפזרים מעל אגוזים טחונים. מגלגלים לרולדה. מסירים את הקצוות, פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס“מ.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הרולדה במרחקים שווים שיאפשרו תפיחה . אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180-200-מעלות .
  • מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה אטומה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים