פשטידת גבינת עזים / יעל ארצי
(לתבנית בקוטר 24 ס“מ)
- 125 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם חמאה
- כ-1 כוסות קמח
למילוי:
- גליל גבינת עזים (פרומעז)
- כ-10 עגבניות שרי
- 1 בצל ירוק
- 1 פלפל צהוב
- 2 ביצים
- 1 שמנת לבישול
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל
הכנת הבצק
- מכניסים לקערה את הגבינה הלבנה, החמאה והקמח ולשים לבצק הניתן לרידוד. אפשר להוסיף מעט קמח לפי הצורך.
- מרדדים את הבצק לגודל התבנית, כולל השוליים, ומרפדים בו את התבנית.
הכנת המילוי
- מורחים מעל הבצק את גבינת העזים בשכבה אחידה.
- חוצים לשניים כל עגבנייה ומסדרים מעל הגבינה, כשהחתך כלפי מטה.
- קוצצים את גבעולי הבצל הירוק ומפזרים מעל.
- חותכים את הפלפל לפרחים ומסדרים מעל.
- טורפים את הביצים עם השמנת. מוסיפים לתערובת את התבלינים ויוצקים מעל הירקות.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.