פשטידת גבינת עזים

פשטידת גבינת עזים / יעל ארצי 

(לתבנית בקוטר 24 ס“מ)

חומרים לבצק:goat cheese pie

  • 125 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם חמאה
  • כ-1 כוסות קמח

למילוי:

  • גליל גבינת עזים (פרומעז)
  • כ-10 עגבניות שרי
  • 1 בצל ירוק
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 ביצים
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

הכנת הבצק

  1. מכניסים לקערה את הגבינה הלבנה, החמאה והקמח ולשים לבצק הניתן לרידוד. אפשר להוסיף מעט קמח לפי הצורך.
  2. מרדדים את הבצק לגודל התבנית, כולל השוליים, ומרפדים בו את התבנית.

הכנת המילוי

  1. מורחים מעל הבצק את גבינת העזים בשכבה אחידה.
  2. חוצים לשניים כל עגבנייה ומסדרים מעל הגבינה, כשהחתך כלפי מטה.
  3. קוצצים את גבעולי הבצל הירוק ומפזרים מעל.
  4. חותכים את הפלפל לפרחים ומסדרים מעל.
  5. טורפים את הביצים עם השמנת. מוסיפים לתערובת את התבלינים ויוצקים מעל הירקות.
  6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים