מתוך הספר "ככה אופים את זה"
עוגת גבינה קלאסית עם פירות העונה / השף-קונדיטור אורן בקר
עוגת גבינה אפויה ומרשימה שתוכלו להכין בקלות תוך עשר דקות. הבצק העשוי מביסקוויטים, הפירות והג'לי הופכים אותה לעוגה מפנקת ואהובה על כולם …
(תבנית בקוטר 26 ס"מ)
- 260 גרם ביסקוויטים (פתי בר)בטעם שוקולד
- 100 גרם חמאה מומסת
- 3 כפות שטוחות אבקת סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 4 כפות ריבה
למלית:
- ¾ 2 גביעים (670 גרם) גבינה לבנה (9% שומן)
- 4 ביצים
- ¾ 2 גביעים (535 מ"ל)שמנת חמוצה (15% שומן)
- 1/5 1 כוסות (240 גרם) סוכר
- ½ כוס + 1 כף (80 גרם) קמח או קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
לקישוט:
- פירות חתוכים (תאנים, תותים, פירות הדר, אפרסקים, שזיפים)
- 1 חבילה ג'לי אינסטנט בטעם הרצוי, מוכן לפי ההוראות
הכנה:
- מכינים את הקלתית: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים דקים.
- מוסיפים חמאה מומסת, אבקת סוכר מנופה וקליפת לימון ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בנייר כסף ומעליו נייר אפייה ומשטחים עליה את תערובת הביסקוויטים בצורה אחידה. מורחים את הריבה על התחתית.
- מכינים את המלית: בקערה מערבבים עם מטרף ידני גבינה, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, קמח, תמצית וניל וקליפת לימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל לתחתית ואופים בתנור שחומם ל– 150 מעלות במשך 50 דקות, עד שהקרום העליון של העוגה מזהיב ויציב למגע.
- מוציאים מהתנור ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
- מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה.
- מקשטים את העוגה בפירות טריים חתוכים ויוצקים מעל ג'לי מוכן. מכניסים לשעה במקרר, עד שהציפוי מתייצב. מגישים קר.