עוגת גבינה קלאסית עם פירות העונה

מתוך הספר "ככה אופים את זה"

עוגת גבינה קלאסית עם פירות העונה / השף-קונדיטור אורן בקר

עוגת גבינה אפויה ומרשימה שתוכלו להכין בקלות תוך עשר דקות. הבצק העשוי מביסקוויטים, הפירות והג'לי הופכים אותה לעוגה מפנקת ואהובה על כולם …

(תבנית בקוטר 26 ס"מ)

Cheese cakeהחומרים
לתחתית:

  • 260 גרם ביסקוויטים (פתי בר)בטעם שוקולד
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות שטוחות אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 4 כפות ריבה

למלית:

  • ¾ 2 גביעים (670 גרם) גבינה לבנה (9% שומן)
  • 4 ביצים
  • ¾ 2 גביעים (535 מ"ל)שמנת חמוצה (15% שומן)
  • 1/5 1 כוסות (240 גרם) סוכר
  • ½ כוס + 1 כף (80 גרם) קמח או קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

לקישוט:

  • פירות חתוכים (תאנים, תותים, פירות הדר, אפרסקים, שזיפים)
  • 1 חבילה ג'לי אינסטנט בטעם הרצוי, מוכן לפי ההוראות

הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים דקים.
  2. מוסיפים חמאה מומסת, אבקת סוכר מנופה וקליפת לימון ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר כסף ומעליו נייר אפייה ומשטחים עליה את תערובת הביסקוויטים בצורה אחידה. מורחים את הריבה על התחתית.
  4. מכינים את המלית: בקערה מערבבים עם מטרף ידני גבינה, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, קמח, תמצית וניל וקליפת לימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את תערובת הגבינה מעל לתחתית ואופים בתנור שחומם ל– 150 מעלות במשך 50 דקות, עד שהקרום העליון של העוגה מזהיב ויציב למגע.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
  7. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה.
  8. מקשטים את העוגה בפירות טריים חתוכים ויוצקים מעל ג'לי מוכן. מכניסים לשעה במקרר, עד שהציפוי מתייצב. מגישים קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים