מתוך הספר – ג'קו דגים, קינוחים ומה שבינהם
העוגה הזו מלווה את המסעדה מהיום הראשון, והיא הצליחה למכור יותר מנות מכל קינוח אחר. למה ? אולי כי היא טומנת בחובה את האותנטיות, המתיקות, והפשטות של הטבחיות הטורקיות שהמציאו אותה. כל ביס חלום.
- 3 ביצים
- מכל שמנת חמוצה
- ½ כוס שמן סויה או קנולה
- ½ כוס קמח
- שקית אבקת אפייה
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קוקוס מגורר
- ½ 1 כוסות סולת
לסירופ:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
- מיץ מחצי לימון
ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית אפייה בגודל של 30 * 40 בקרוב.
- מערבבים את שלושת החומרים הראשונים (הרטובים) בתוך קערה.
- מערבבים את חמשת החומרים הנותרים (היבשים) יחד בקערה אחרת.
- מחברים בין שתי התערובות.
- שופכים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומכניסים לחלקו האמצעי של התנור.
- אופים במשך כ-25 דקות. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור לעוד כמה דקות.
- בינתיים מחממים את חומרי הסירופ, עד שהסוכר נמס.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מסמנים וחותכים לפי מספר המנות הרצוי.
- שופכים את כל הסירופ על העוגה. זה נראה הרבה, אבל הכל נספג.
- מפזרים על העוגה שכבה דקה של קוקוס טחון.
- מניחים להתקרר, ואוכלים.
טיפים:
- אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפייה באותה הכמות של קמח תופח.
- אסור שאבקת האפייה תבוא במגע ישיר עם הנוזלים, דבר שגורם לפחות תפיחה ופחות אווריריות בתוצאה הסופית.
- אפשר לסמן את הפרוסות מבעוד מועד בעזרת שקדים קלופים, אותם מניחים על התערובת בדיוק לפני הכניסה לתנור.