עוגת סולת טורקית

מתוך הספר – ג'קו דגים, קינוחים ומה שבינהם

העוגה הזו מלווה את המסעדה מהיום הראשון, והיא הצליחה למכור יותר מנות מכל קינוח אחר. למה ? אולי כי היא טומנת בחובה את האותנטיות, המתיקות, והפשטות של הטבחיות הטורקיות שהמציאו אותה. כל ביס חלום.

החומרים:

  • 3 ביצים
  • מכל שמנת חמוצה
  • ½ כוס שמן סויה או קנולה
  • ½ כוס קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קוקוס מגורר
  • ½ 1 כוסות סולת

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • משמנים תבנית אפייה בגודל של 30 * 40 בקרוב.
  • מערבבים את שלושת החומרים הראשונים (הרטובים) בתוך קערה.
  • מערבבים את חמשת החומרים הנותרים (היבשים) יחד בקערה אחרת.
  • מחברים בין שתי התערובות.
  • שופכים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומכניסים לחלקו האמצעי של התנור.
  • אופים במשך כ-25 דקות. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור לעוד כמה דקות.
  • בינתיים מחממים את חומרי הסירופ, עד שהסוכר נמס.
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מסמנים וחותכים לפי מספר המנות הרצוי.
  • שופכים את כל הסירופ על העוגה. זה נראה הרבה, אבל הכל נספג.
  • מפזרים על העוגה שכבה דקה של קוקוס טחון.
  • מניחים להתקרר, ואוכלים.

טיפים:

  • אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפייה באותה הכמות של קמח תופח.
  • אסור שאבקת האפייה תבוא במגע ישיר עם הנוזלים, דבר שגורם לפחות תפיחה ופחות אווריריות בתוצאה הסופית.
  • אפשר לסמן את הפרוסות מבעוד מועד בעזרת שקדים קלופים, אותם מניחים על התערובת בדיוק לפני הכניסה לתנור.

התגובות סגורות.