מתכון למרק עוף עם קרפלעך מתוך "עולם של טעמים"

מתוך הספר "עולם של טעמים"

מתכון למרק עוף עם קרפלעך / אורנה רסקין ממסעדת קיטון

החומרים

למרק:

  • 1 עוף בינוני חתוך ל 8- חלקים, עם העור
  • ½ ק"ג בשר שפונדרה
  • 4 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
  • 2שורשי סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 4 בצלים בינוניים חצויים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1צרור שמיר
  • 1 צרור עלי סלרי

לקרפלעך:

  • 1ביצה
  • 1/3כוס מים
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 כוסות (280 גר') קמח
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 125 גר' בשר בקר טחון
  • 125 גר' בשר עוף טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף שמן

ההכנה

המרק:

  • שמים בסיר את העוף והבשר. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה, ומדי פעם מסירים את הקצף שמצטבר על פני המים.
  • כשהקצף מפסיק להופיע מוסיפים את הגזר, השורשים והבצל. ממשיכים לבשל כ 40- דקות על אש נמוכה, עד שהעוף מוכן.
  • מוציאים את העוף מהסיר וממשיכים לבשל כ 30- דקות, עד שהבשר מתרכך.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר ועלי הסלרי וממשיכים לבשל כ 20- דקות.
  • מסננים את המרק במסננת דקה. שומרים את הבשר, העוף והירקות בצד, ומגישים אותם בנפרד כמנה עיקרית.

הקרפלעך:

  • לשים יחד את הביצה, המים, השמן והקמח לבצק אחיד וגמיש. מכסים ומניחים בצד ל 1/2- שעה.
  • מטגנים את הבצל במעט שמן וסוחטים אותו, כדי להיפטר מעודפי נוזלים.
  • מערבבים את הבצל עם שני סוגי הבשר ומתבלים במלח ופלפל.
  • מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס.
  • מניחים במרכז מחצית מהעיגולים מהמילוי. מכסים במחצית השנייה של העיגולים ומהדקים את השוליים היטב.
  • מרתיחים בסיר גדול מים עם קורט מלח וכף שמן.
  • מבשלים את הקרפלעך במים הרותחים כ 15- דקות, עד שהם צפים.

ההגשה:

מביאים את המרק הזך לרתיחה. יוצקים מהמרק לקעריות ומוסיפים להן קרפלעך.

התגובות סגורות.