מתכון לבראוניז

מתוך הספר "אמנות הפטיסרי" / דודו אוטמזגין

החומרים

לתבנית 30X40 ס”מ

  • 480 גרם שוקולד מריר (72% מוצקי קקאו)
  • 240 גרם חמאה
  • 30 מ”ל (2 כפות) אספרסו מוכן (או נס קפה מוכן)
  • 100 מ”ל (1/2 כוס) ליקר אמרטו
  • 5 ביצים
  • 280 גרם (11/2 כוסות פחות כף) סוכר
  • 160 גרם (1 כוס ועוד כף) קמח
  • 3 גרמים (1/2 כפית) אבקת אפייה
  • 50 גרם אגוזי מלך שלמים

אופן ההכנה

  • ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי).
  • מוסיפים את האספרסו והליקר ומערבבים.
  • מקציפים יחד את הביצים והסוכר ומוסיפים לתערובת.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בתנועות קיפול.
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 170- מעלות. מצננים.
  • משהים שעתיים-שלוש במקפיא וחותכים לריבועים. שומרים בקירור עד חודש, או עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד חודשיים.

התגובות סגורות.