מתוך הספר: "פשוט לבשל בריא" של ליה שומרון-פינדר
עדשים, על סוגיהן השונים, הן הקטניות שהכי קל לטפל בהן, לבשל אותן ולעכל אותן. עדשים מצטיירות לי – וכנראה לא רק לי – כמאכל מנחם, כבד, ולא בדיוק רענן. אבל כדאי לצאת מהדימוי הזה ולהעז לשלבן בסלטים קרים, שכן התוצאה ממכרת. העדשים שמשתלבות באופן הטוב ביותר בסלטים הן אלה ששומרות על צורתן בזמן הבישול : השחורות או החומות. המתכון הבא מוציא את המיטב מהעדשים ומתקבל סלט קיצי ורענן.
(ל-6 מנות):
- 1 כוס עדשים שחורות
- 2 בטטות בינוניות
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- ¼ כפית תימין יבש
- ½ כוס אגוזי מלך
- ½ בצל סגול קטן
- גרגירים מ- ½ רימון
- 100 גרם גבינת פטה עזים,
- או בולגרית עזים (עדיף 5% שומן)
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ- ½ לימון (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
הכנה:
- בסיר בינוני מבשלים את העדשים עם 3 כוסות מים במשך 30-25 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
- חותכים את הבטטות לקוביות קטנות, מערבבים עם שמן הזית, השום והתימין ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כ־ 25 דקות, עד שהבטטות מתרככות ומשחימות. מצננים.
- בתנור שחומם ל־ 150 מעלות קולים את האגוזים במשך 10-5 דקות, עד שהם משחימים מעט )השלב הזה אינו חובה, שכן אגוזי מלך שאינם קלויים בריאים יותר(.
- חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים, קוביות הבטטה, גרגירי הרימון ואגוזי המלך הקלויים.
- מפוררים לקערה את גבינת הפטה, מתבלים ומערבבים.
ניתן ליהנות מהמנה גם ללא הגבינה.
אם תרצו לשמור את הסלט למשך כמה ימים במקרר, הימנעו מהוספת הבצל מראש והוסיפו אותו רק בעת ההגשה. אפשר להחליף את הבצל בפרוסות צנונית, ואז אין בעיה לשמור אותו במקרר.