מתוך הספר: "משולחנה של אסתר המלכה" של טובה גינדי
ברוב עדות ישראל נהוג לטבול תפוח בדבש ולברך "בורא פרי העץ ", ואילו החלבּים מכינים לראש השנה סהרוני תפוחי עץ מבושלים בדבש.
- 2/3 כוס מים
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1/8 כפית קינמון
- 1/4 כפית מי זוהר מדוללים
- 750 גרם תפוחי עץ אדומים טריים וקשים בגודל זהה (500 גרם נטו בקליפתם(
וגם :
- מחבת בקוטר 30 ס"מ
- תפוחן – כלי ייעודי לגלעון תפוחים
הכנה :
- לסירופ: מביאים לרתיחה מים, דבש, סוכר, מיץ לימון, קינמון ומי זוהר בקלחת קטנה על להבה בינונית. מבשלים כ-5 דקות בבעבוע תוך כדי בחישה.
- בינתיים מגלענים את ליבות התפוחים בקליפתם וחותכים כל אחד ל-8 סהרונים
- שווים בגודלם. שוקלים 500 גרם נטו.
- מסדרים את פלחי התפוחים בשכבה אחת בסיר רחב ונמוך שוליים (או מחבת) ויוצקים עליהם בזהירות את הסירופ. מביאים לבעבוע על להבה בינונית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא כיסוי עד שנותר מעט נוזל במרקם של סירופ.
- שימו לב: לא מערבבים את התפוחים, כדי שלא יתפרקו. אם יש צורך, מנערים קלות את הסיר או הופכים אותם בעזרת תרווד רטוב אחרי כ-15 דקות בישול (אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים). אין לבשל יתר על המידה, כדי להימנע מפירוק התפוחים או הפיכתם לסוכריות. מצננים בסיר.
- לברכה: מעבירים לכלי הגשה חגיגי ומגישים בטמפ' החדר. מניחים במרכז השולחן כשמזלגות קטנים לצדו.
- לחלופין : מאחסנים בקופסה עם מכסה במקרר עד כ- 4ימים או במקפיא עד כשנה. מתאים לאפיית עוגות.