תפוח בדבש – תִפאח בִּעַסַל

מתוך הספר: "משולחנה של אסתר המלכה" של טובה גינדי

ברוב עדות ישראל נהוג לטבול תפוח בדבש ולברך  "בורא פרי העץ ", ואילו החלבּים מכינים לראש השנה סהרוני תפוחי עץ מבושלים בדבש.

 

תפוח בדבשהמרכיבים:

  • 2/3 כוס מים
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מי זוהר מדוללים
  • 750 גרם תפוחי עץ אדומים טריים וקשים בגודל זהה (500 גרם נטו בקליפתם(

וגם :

  • מחבת בקוטר 30 ס"מ
  • תפוחן – כלי ייעודי לגלעון תפוחים

הכנה :

  • לסירופ: מביאים לרתיחה מים, דבש, סוכר, מיץ לימון, קינמון ומי זוהר בקלחת קטנה על להבה בינונית. מבשלים כ-5 דקות בבעבוע תוך כדי בחישה.
  • בינתיים מגלענים את ליבות התפוחים בקליפתם וחותכים כל אחד ל-8 סהרונים
  • שווים בגודלם. שוקלים 500 גרם נטו.
  • מסדרים את פלחי התפוחים בשכבה אחת בסיר רחב ונמוך שוליים (או מחבת) ויוצקים עליהם בזהירות את הסירופ. מביאים לבעבוע על להבה בינונית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא כיסוי עד שנותר מעט נוזל במרקם של סירופ.
  • שימו לב: לא מערבבים את התפוחים, כדי שלא יתפרקו. אם יש צורך, מנערים קלות את הסיר או הופכים אותם בעזרת תרווד רטוב אחרי כ-15 דקות בישול (אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים). אין לבשל יתר על המידה, כדי להימנע מפירוק התפוחים או הפיכתם לסוכריות. מצננים בסיר.
  • לברכה: מעבירים לכלי הגשה חגיגי ומגישים בטמפ' החדר. מניחים במרכז השולחן כשמזלגות קטנים לצדו.
  • לחלופין : מאחסנים בקופסה עם מכסה במקרר עד כ- 4ימים או במקפיא עד כשנה. מתאים לאפיית עוגות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים